Maak een afspraak
088 2200 200

RTL Z


23/10/2017
Loopt je Android-telefoon de laatste tijd snel leeg? Je bent niet de enige die daar last van heeft. Hieronder vind je 9 handige tips, om jouw smartphone weer wat sneller te maken!

1. Gebruik alleen gps

De laatste versies van Android gebruiken een combinatie van gps, wifi en je mobiele netwerk om je locatie te bepalen. Door naar Instellingen > Beveiliging & Locatie > Locatie > Modus te gaan, kun je 'alleen gps' activeren.

2. Laat Google je niet constant volgen

Net als in bovenstaande optie ga je naar Instellingen > Beveiliging & Locatie > Locatie en ga je naar 'Locatiegeschiedenis'. Als dit is ingeschakeld, houdt Google bij waar je bent om zo 'nuttige informatie' aan je voor te schotelen. Dit kost veel energie en kun je daarom beter uitschakelen.

3. Gebruik een donkere achtergrond

​Als je smartphone een amoled-scherm heeft - veel Samsung-telefoons hebben er één - dan verbruiken donkere kleuren minder energie dan lichte kleuren. Door bijvoorbeeld een zwarte achtergrond in te schakelen en de donkere modus van een app te gebruiken, kun je aanzienlijk veel batterij besparen.

​4. Zet wifi, bluetooth en je hotspot uit als je het niet gebruikt

Als je geen wifi, bluetooth of je hotspot nodig hebt, schakel het dan uit in de instellingen. Vooral je hotspot kan onopgemerkt op de achtergrond blijven draaien waardoor je accu vrij snel leegloopt. Je vindt je hotspot via Instellingen > Netwerk en Internet > Hotspot en tethering.

5. Schakel trillingen tijdens tikken uit

De trilmotor in je smartphone heeft energie nodig om te kunnen trillen. Dus als je veel typt, verbruik je automatisch ook meer energie. Je kunt de trillingen uitschakelen door naar Instellingen > Geluid te gaan en daar dan 'trillen bij tikken' uit te schakelen.

6. Zet OK Google uit

De officiële Google-app komt met een optie die de hele tijd op de achtergrond luistert naar het commando 'OK Google'. Dit verbruikt energie en kun je uitschakelen door naar de Google-app te gaan en vervolgens Instellingen > Spraakinstellingen > OK Google detectie te gaan en dan 'altijd aan' uit te schakelen.

Widgets kunnen je accu een stuk sneller leeg laten lopen omdat ze regelmatig verversen met nieuwe informatie, bijvoorbeeld de huidige temperatuur of de laatste nieuwsverhalen. Kijk goed naar welke widgets je écht nodig hebt en verwijder de rest van je telefoon. Beperkt ook de automatische synchronisatie van apps. Ga naar Instellingen > Accounts en kijk welke apps je handmatig wil verversen.

8. Zet je scherm minder fel

Dit lijkt een voor de hand liggende tip, maar veel mensen schroeven de schermhelderheid lekker omhoog als ze het scherm niet zo goed kunnen zien. Velen vergeten dan dat de helderheid zo hoog staat. Daarom is het belangrijk om de schermhelderheid naar beneden te halen en vervolgens de automatische schermhelderheid in te schakelen.

9. Schakel de accubesparingsmodus in

Als je toch niet genoeg energie hebt om het einde van de dag te halen, kun je als laatste redmiddel de energiebesparingsstand inschakelen. Die vind je bij Instellingen > Batterij > Batterijbesparing en zorgt ervoor dat het stroomverbruik tijdelijk wordt verminderd.

Terug