Maak een afspraak
088 2200 200

Bright


25/04/2018
Facebook zag zijn gebruikersaantal in het afgelopen kwartaal groeien naar 2,2 miljard maandelijks actieve gebruikers. Dat terwijl het bedrijf onder vuur lag bij meerdere privacyschandalen.

Dat blijkt uit de recent gepubliceerde kwartaalcijfers van het bedrijf (pdf). Het aantal gebruikers is met 3,3 procent gegroeid vergeleken met een kwartaal eerder en met 13 procent in vergelijking met vorig jaar.

Facebook wordt dagelijks gebruikt door 1,45 miljard gebruikers, 3,6 procent meer dan een kwartaal eerder. Ook dit aantal steeg met 13 procent vergeleken hetzelfde kwartaal in 2017.

De techgigant boekte vorig kwartaal een omzet van 11,97 miljard dollar. Een stijging van 49 procent vergeleken met een jaar eerder. De netto-inkomsten kwamen uit op 4,99 miljard dollar.

Datamisbruik

Facebook stond de afgelopen maanden centraal in meerdere privacyschandalen. Databedrijf Cambridge Analytica bleek gebruikersdata te hebben verzameld via een Facebook-app, die werden misbruikt om psychologische profielen voor politieke reclame te maken.

Het sociale netwerk bleek daarnaast uitgebreide mobiele gebruikersgegevens van Android-gebruikers te verzamelen. CEO Mark Zuckerberg sprak eerder deze maand tegenover het Amerikaans congres om de privacyzorgen te verklaren.

De datamisbruikschandalen vonden plaats na het besproken kwartaal. Mogelijke effecten voor Facebook zijn daarom niet uit de kwartaalcijfers af te lezen en zullen mogelijk in het huidige kwartaal zichtbaar worden.

Terug