Maak een afspraak
088 2200 200

RTL Z


03/05/2018
Twitter vraagt zijn 330 miljoen gebruikers om hun wachtwoord aan te passen. Door een fout in het systeem was het mogelijk om de volledige wachtwoorden van gebruikers te zien. Voor zover bekend is er geen misbruik gemaakt van de fout.

Dat meldt Twitter op zijn website. Door een fout in het systeem werden de volledige wachtwoorden van gebruikers opgeslagen in een intern logbestand. Dit bestand was alleen toegankelijk voor medewerkers van Twitter, benadrukt het bedrijf.

Voor de zekerheid raadt Twitter al zijn gebruikers aan om hun wachtwoord aan te passen. Dat kun je hier doen. Ook raden ze gebruikers aan die hetzelfde wachtwoord ergens anders gebruiken, het op die andere plek ook aan te passen.

Meer veiligheid

Om gemakkelijk van wachtwoord te veranderen raden experts een wachtwoordbeheerder aan, ook wel een password manager genoemd. Deze apps maken voor jou sterke wachtwoorden en slaan die op. Je hoeft dan maar één wachtwoord te onthouden om toegang te krijgen tot al jouw opgeslagen wachtwoorden. Onder andere LastPass (gratis), 1Password (betaald) en KeePass (gratis) zijn daarvoor goede opties.

Ook valt het aan te raden om tweestapsverificatie in te schakelen. Deze extra beveiligingsmaatregel laat je na het inloggen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord een extra code invoeren. Indien je wachtwoord dan wordt gestolen kan de aanvaller nog steeds niet zomaar inloggen, omdat hij niet de beschikking heeft over deze code.

Terug