Maak een afspraak
088 2200 200

RTL nieuws


20/03/2017
39 procent van de kinderen krijgt online bloot- en seksbeelden te zien terwijl ze surfend op zoek zijn naar iets anders; slechts 17 procent zoekt het zelf op.

Kinderen moeten op de basisschool al vroeg lessen over seksualiteit krijgen. Zo zijn ze beter gewapend tegen al het bloot en de seksbeelden die ze - meestal onbedoeld - tegenkomen op internet.

Daarvoor pleit het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers. Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft (55 procent) van de kinderen tussen negen en twaalf jaar die online met seks worden geconfronteerd, op school geen les krijgt over seksualiteit.

Sexting en grooming

Daar kunnen ze volgens Coenen ook in aanraking komen met zaken als sexting (verspreiden seksueel getinte beelden of berichten) of grooming (kinderlokken op internet).

Een filter installeren helpt, maar is niet zaligmakend, zegt Coenen: "Kinderen zijn niet alleen thuis online; ook bij vriendjes/vriendinnetjes en op school. Ga met kinderen in gesprek over wat je kunt tegenkomen en hoe je daarmee om kunt gaan, over hoe je online met elkaar omgaat en over hoe je online je grenzen bewaakt."

Terug