Maak een afspraak
088 2200 200

Bright.nl


08/05/2018
Google brengt zijn Google Home-speakers later dit jaar in Nederland op de markt. De virtuele assistent Google Assistant spreekt binnenkort ook Nederlands.

Google introduceert zijn spraak gestuurde speakers Google Home en Google Home Mini later dit jaar in Nederland. Voorafgaand aan die lancering komt de Google Assistant ook in het Nederlands beschikbaar op Android-toestellen en iPhones. Dat maakte een Nederlandse woordvoerder van Google dinsdagavond bekend.

Wanneer Google Assistant precies in het Nederlands verschijnt, kan Google nog niet zeggen. De Nederlandstalige Google Assistant wordt momenteel al getest door een kleine groep Nederlanders.

Eind dit jaar werkt de spraak assistent in 30 talen en 80 landen, zegt Google. De Google Assistant is al beschikbaar op ruim 500 miljoen apparaten wereldwijd. Ook zijn er meer dan 5000 slimme apparaten in huis aan te sturen door tegen de virtuele assistent te praten.

Strijd met Amazon en Apple

Marktleider op het gebied van slimme speakers is Amazon, dat zijn Echo-speakers die werken met de Alexa-assistent ook in Nederland verkoopt. Apple introduceerde in februari zijn HomePod, die is te bedienen door te praten tegen de virtuele assistent Siri. De HomePod is nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar.

Terug