Maak een afspraak
088 2200 200

Bright.nl


16/05/2018
Twitter gaat negatieve tweets van trolls verstoppen voor gebruikers om de sfeer op het netwerk te verbeteren.

Twitter heeft de afgelopen tijd een nieuwe aanpak van trolltweets getest, meldt het bedrijf. Volgens Twitter gaat de meerderheid van klachten over trolltweets over minder dan 1 procent van alle Twitter-accounts. Daarmee heeft een zeer kleine minderheid een onevenredig grote invloed op de toon van Twitter, vindt het bedrijf.

Maar omdat de meeste van die gerapporteerde tweets de richtlijnen van Twitter niet overtreden, kan het bedrijf ze niet zomaar verwijderen. In plaats daarvan worden trolltweets voortaan verstopt. Ze zijn niet meer te zien in de reacties onder tweets, en ook niet meer in de zoekfunctie. Twitter zegt zo de last weg te willen nemen bij de mensen die steeds maar berichten rapporteren.

Minder klachten

De nieuwe methode heeft al een positief resultaat, stelt Twitter. Sinds maart verstopt Twitter al trollberichten en sindsdien komen er minder klachten binnen.

Het aantal klachten over reacties onder tweets is gedaald met 8 procent, klachten over zoekresultaten met 4 procent. Toch is er volgens Twitter nog een lange weg te gaan.

Detecteren van trollaccounts

Het sociale netwerk wil steeds beter worden in het herkennen van accounts die alleen maar komen trollen. Dat doet Twitter met een combinatie van personeel en kunstmatige intelligentie.

Er wordt gelet op tal van factoren bij het detecteren van trollaccounts. Reageren de accounts veelvuldig op gebruikers die zij niet volgen? Delen ze vaak hetzelfde bericht, of hebben ze geen geregistreerd e-mailadres? Dat zijn allemaal kenmerken van de beperkte groep trolls.

Terug