Maak een afspraak
088 2200 200

AD.nl


01/05/2018
Provider XS4ALL maakte op 1 mei 1993 het internet beschikbaar voor het grote publiek in Nederland. Voor die tijd was het internet in Nederland vooral beschikbaar voor studenten via universiteiten. Tijd voor een feestje dus, want wie kan zich het leven zonder het internet nog voorstellen?

Internet aansluitingen

Het percentage Nederlanders met een internetaansluiting is flink gegroeid: in 2002 had 58% van de Nederlanders toegang tot internet, in 2017 was dat 98%. De eerste die internet toegankelijk maakte voor het gewone publiek was XS4ALL op 1 mei 1993.

Verdwenen bedrijven

In de afgelopen 25 jaar zijn er veel bedrijven gekomen en ook weer gegaan, bijvoorbeeld Hyves, MSN, Habbo Hotel en MySpace. Sommige bestaan helemaal niet meer, andere zijn langzaam in de vergetelheid geraak. De meerderheid ken je vast nog wel, maar waarschijnlijk was je Ilse en AltaVista allang vergeten.

Een afbeelding van een internet snelheids test

Internet van de Toekomst

Hoe het internet over nog 25 jaar eruit zal zien valt niet te zeggen, maar in ieder geval zal de komende jaren de snelheid van het internet alleen maar verder toenemen en zullen steeds meer apparaten in verbinding met elkaar komen te staan.

Wat dat precies zal betekenen moet blijken. In ieder geval zal je minder lang hoeven te wachten tot je film of serie klaar is met downloaden.

Terug